kokskompaniet_artikel

Om cookies

triangeln.com använder sig av s k ”cookies” eller ”kakor”. Detta är små filer som lagras i din dators webläsare. Syftet med dessa är att göra besöket på triangeln.com enklare för dig. På triangeln.com har vi kakor som visar om du besökt sidan tidigare, samt för att få statistik på antalet besökare via Google Analytics. Inga personuppgifter lagras. ?Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill ha kakor eller om du inte vill ha kakor. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha kaka varje gång en kaka är på väg.

Mer information finns på www.pts.se.

Ansvarsfriskrivning/Disclaimer

  1. Triangelns Företagarförening och dess web-plats (här kallad triangeln.com) är mån om att all information som finns på denna web-sida är korrekt och seriös. Dock rör det sig i många fall om information från tredje part, varför triangeln.com inte kan lämna garantier för att all information på denna web-plats är korrekt.
  2. Respektive innehavare av de web-platser som har länkar på triangeln.com är ensamt ansvariga för dessa web-platsers innehåll. triangeln.com kan alltså inte göras ansvarig för eventuella felaktigheter i informationen på dessa web-platser.
  3. Informationen på triangeln.com kan ändras utan förvarning, för vilket triangeln.com inte kan hållas ansvarig.

Upphovsrättsskydd/Copyright

Allt material, såväl texter som bilder, som förekommer på triangeln.com är skyddade av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden och förutsätter tillstånd av samtliga berörda parter såsom triangeln.com, externa arrangörer, fotomodeller, fotografer, textförfattare m fl.

Butik

MÅN - FRE 10-20|LÖR - SÖN 10-18|ÖVRIGA ÖPPETTIDER

Nationaldagen           6/6 10.00-18.00
Midsommarafton     22/6 10.00-14.00
Midsommardagen 23/6 Stängt
Lille julafton           23/12 10.00-18.00
Julafton                  24/12 10.00-14.00
Juldagen              25/12 Stängt
Annandag jul         26/12 10.00-18.00
Nyårsafton             31/12 10.00-16.00

2019
Nyårsdagen             1/1 Stängt
Trettondagsafton       5/1 10.00-18.00
Trettondagen             6/1 10.00-18.00

 

P-HUSET: 00-24

Kökskompaniet – Triangelns hjärta för alla matälskare

Frukost, lunch och middag. Och mellanmål, fika, kvällsmacka, bjudningar och kalas. Köket är verkligen hemmets hjärta, en plats som både ska vara funktionell och trevlig.

– Jag önskar att jag själv hann vara mer i köket än vad jag är. Med rätt redskap och vackra ting kan matlagning och tiden i köket ge både avkoppling och njutning, säger Anna Cederholm som driver Kökskompaniet.

Just det där att livet på det stora hela består mer av vardagsmåltider än festliga bjudningar är något Anna tycker vi ska tänka till kring.
– Låt vardagen vara lite lyxig! Jag tycker verkligen man ska satsa på bra, och snygga saker till köket. I köket där du är varje dag ska du unna dig det som är vackert och väldesignat.

Syrade grönsaker, lättångade primörer, mustiga långkok, LCHF eller raw food? Köket är en plats i hemmet där trender, hälsoråd och beteende märks otroligt snabbt.  
– Att allt fler började äta raw food och skapa måltider av råa grönsaker märkte vi direkt. Plötsligt kom många till oss för att köpa en spiralizer, en grönsaksvarv du använder för att göra spaghetti av alla slags grönsaker med.

Med Hela Sverige bakar, Halv åtta hos mig, Sveriges mästerkock, Det stora matslaget, Historieätarna, Vegorätt och många, många fler är variationen på matprogram stor. 
– Självklart följer jag alla matlagningsprogram och jag säger bara äppelsvarven! När Ernst svarvade äpple på bästa sändningstid blev det plötsligt en sak som alla skulle ha, säger Anna.

Till Kökskompaniet hittar både bak- och matlagningsentusiaster och designfantaster. Här finns skandinaviska märken som Bruka Design, Ekelund och Sagaform sida vid sida med internationella storsäljare som Le Creuset, Kitchen Aid och Gaggia. Hyllorna är fyllda av allt från stora kastrullset och skärbrädor till små men väl så viktiga redskap som ostronkniv, biffhammare och potatisskalare.
– Jag säger som kockarna - satsa på bra grytor och knivar! Se till att ditt kök har en bra basutrustning så kan du byta ut mindre detaljer istället. Och hittar du inte exakt vad du söker, eller rätt färg på det du vill ha så hjälper jag gärna till och beställer hem från alla varumärken vi har i butiken, säger Anna som tycker att det har blivit lite mindre hi-tech och mer back to basic i köken.

– Färre frågar efter tekniska finesser och vill istället ha traditionella kökredskap i rostfritt och trä. Enkla, mekaniska redskap som är robusta och har en bra funktion håller i längden. För många är klassiska redskap en påminnelse om att matlagning i grunden är ett hantverk.

Anna berättar att allt fler har koll på material och ämnen som kan skada miljön.
– Miljömedvetenheten är stor. Kunder idag vill ha både kvalitet och göra rätt val miljömässigt och frågar ofta om vilken slags plast skålar och slevar innehåller. Allt vi säljer här är lämpligt för matlagning.

Till Triangeln hittar även många av Malmös alla turister och besökare.
– Våra vackra svensktillverkade kökshanddukar från Ekelunds är både populära souvenirer och gå-bort presenter.

Anna bjuder på ett säkert presenttips som är helt rätt i tiden – matdelikatesser.
– Att få lite finare och ovanliga basingredienser är uppskattat. Vi har smakrika oljor och smaksatt salt, marmelader med mycket frukt och goda vinägrette och dressing och skapar gärna en vacker presentkorg för dig att ge bort.

ANNA PÅ KÖKSKOMPANIET GER SINA TRE TIPS FÖR ETT TRIVSAMT OCH PRAKTISKT KÖK


Skydda dina kläder!
Satsa på ett riktig bra och snyggt förkläde så kan du gå direkt från köket till matbordet även efter ett par intensiva timmar vid spisen.

Stek i rätt panna!
Ska du laga pannkakor, steka ägg, fritera fisk eller bryna en fin köttbit? Välj panna utifrån maträtt.

Kniv med kvalitet!
Gör som kockarna - se till att ha riktigt bra knivar i köket.