doner kebab artikel

Om cookies

triangeln.com använder sig av s k ”cookies” eller ”kakor”. Detta är små filer som lagras i din dators webläsare. Syftet med dessa är att göra besöket på triangeln.com enklare för dig. På triangeln.com har vi kakor som visar om du besökt sidan tidigare, samt för att få statistik på antalet besökare via Google Analytics. Inga personuppgifter lagras. ?Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill ha kakor eller om du inte vill ha kakor. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha kaka varje gång en kaka är på väg.

Mer information finns på www.pts.se.

Ansvarsfriskrivning/Disclaimer

  1. Triangelns Företagarförening och dess web-plats (här kallad triangeln.com) är mån om att all information som finns på denna web-sida är korrekt och seriös. Dock rör det sig i många fall om information från tredje part, varför triangeln.com inte kan lämna garantier för att all information på denna web-plats är korrekt.
  2. Respektive innehavare av de web-platser som har länkar på triangeln.com är ensamt ansvariga för dessa web-platsers innehåll. triangeln.com kan alltså inte göras ansvarig för eventuella felaktigheter i informationen på dessa web-platser.
  3. Informationen på triangeln.com kan ändras utan förvarning, för vilket triangeln.com inte kan hållas ansvarig.

Upphovsrättsskydd/Copyright

Allt material, såväl texter som bilder, som förekommer på triangeln.com är skyddade av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden och förutsätter tillstånd av samtliga berörda parter såsom triangeln.com, externa arrangörer, fotomodeller, fotografer, textförfattare m fl.

Butik

MÅN - FRE 10-20|LÖR - SÖN 10-18|ÖVRIGA ÖPPETTIDER

Nationaldagen           6/6 10.00-18.00
Midsommarafton     22/6 10.00-14.00
Midsommardagen 23/6 Stängt
Lille julafton           23/12 10.00-18.00
Julafton                  24/12 10.00-14.00
Juldagen              25/12 Stängt
Annandag jul         26/12 10.00-18.00
Nyårsafton             31/12 10.00-16.00

2019
Nyårsdagen             1/1 Stängt
Trettondagsafton       5/1 10.00-18.00
Trettondagen             6/1 10.00-18.00

 

P-HUSET: 00-24

Färgstarka och smakrika kombinationer

Nygrillat kalvkött eller kycklingkött direkt från spettet och färska grönsaker. Frasiga bröd och såser med smak av chili, yoghurt och vitlök, på German Döner Kebab.

– Vår mat är vällagade kombinationer av smaker och och råvaror. Här får du energi genom både maten och miljön, säger Sara Dzafic som med ett leende välkomnar matgästerna till den färgstarka och ljusa restaurangen på Triangeln.

Kebab är ursprungligen en maträtt från Turkiet där den vanligen serveras direkt på tallriken. Ordet kebab betyder helt enkelt grillat kött på turkiska. Varianten att lägga köttet i bröd tillsammans med grönsaker ska ha uppkommit under tidigt 70-tal i Väst-Berlin men idag är kebab en populär maträtt över hela världen, inte minst i Sverige.

– En skillnad mellan det folk kallar för "vanlig" kebab och döner kebab är brödet. Vi toastar vårt sandwichbröd så det blir frasigt och krispigt. Med hackad rödkål i salladen blir det en bra textur och smak till kebabköttet, berättar Sara som varit med sedan German Döner Kebab öppnade på Triangeln i maj 2014.

– Här har vi otroligt många stammisar, människor som bor eller jobbar nära Triangeln. Hos mig behöver de bara säga "det vanliga" för att få sin favoriträtt. Ni bara måste provsmaka vår lahmacun, säger Sara och bjuder på en nytillagad, varm och härligt doftande rätt.  

Lahmacun är en turkisk pizza som traditionellt bakas på ett tunt bröd med nötfärs mixat med grönsaker.

– Här gör vi vår egen variant av street food, berättar Sara och visar hur hon genom att vika och rulla ihop en lahmacun får till en smidig rätt att äta direkt med handen.

– Vår lahmacun är som en wrap där varje tugga blir ett koncentrat av smaker. Den, och vår Döner Box, är perfekt för folk i farten.

Sara trivs bäst när det är hektiskt, tempot i köket ökar och borden fylls av gäster. Att då ge både snabb service och ta sig tid att guida genom menyn är viktigt. Menyn rymmer även en dürüm döner, en kebab med tunnare bröd, och möjligheten att välja mellan nötkött, kyckling eller mix och olika såser.
– Alla vill inte ha vår starkaste sås, jag brukar tipsa om att de kan få lite vid sidan. Själv tröttnar jag aldrig på vår klassiska döner kebab. Brödet och en stark sås gör den otroligt god!

 

 

tre tips

Bra råvaror och oändliga kombinationsmöjligheter. Sara på German Döner Kebab berättar hur något så enkelt kan bli så gott.

Brödet. "En riktigt god kebab är frasig och krispig. Vi toastar vårt sandwitchbröd." 

Köttet. "Det finns inga genvägar till god smak! Oavsett om det är kyckling eller nötkött måste köttet vara nygrillat och skäras direkt från spettet." 

Såsen. "Chili, yoghurt och vitlök är några av de ingredienser som ger smak åt våra såser. Receptet är hemligt! Mitt tips: våga testa den starkaste för en spännande smakupplevelse."