Rice and Soup

Om cookies

triangeln.com använder sig av s k ”cookies” eller ”kakor”. Detta är små filer som lagras i din dators webläsare. Syftet med dessa är att göra besöket på triangeln.com enklare för dig. På triangeln.com har vi kakor som visar om du besökt sidan tidigare, samt för att få statistik på antalet besökare via Google Analytics. Inga personuppgifter lagras. ?Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill ha kakor eller om du inte vill ha kakor. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha kaka varje gång en kaka är på väg.

Mer information finns på www.pts.se.

Ansvarsfriskrivning/Disclaimer

  1. Triangelns Företagarförening och dess web-plats (här kallad triangeln.com) är mån om att all information som finns på denna web-sida är korrekt och seriös. Dock rör det sig i många fall om information från tredje part, varför triangeln.com inte kan lämna garantier för att all information på denna web-plats är korrekt.
  2. Respektive innehavare av de web-platser som har länkar på triangeln.com är ensamt ansvariga för dessa web-platsers innehåll. triangeln.com kan alltså inte göras ansvarig för eventuella felaktigheter i informationen på dessa web-platser.
  3. Informationen på triangeln.com kan ändras utan förvarning, för vilket triangeln.com inte kan hållas ansvarig.

Upphovsrättsskydd/Copyright

Allt material, såväl texter som bilder, som förekommer på triangeln.com är skyddade av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden och förutsätter tillstånd av samtliga berörda parter såsom triangeln.com, externa arrangörer, fotomodeller, fotografer, textförfattare m fl.

Butik

MÅN - FRE 10-20|LÖR - SÖN 10-18|ÖVRIGA ÖPPETTIDER

Nationaldagen           6/6 10.00-18.00
Midsommarafton     22/6 10.00-14.00
Midsommardagen 23/6 Stängt
Lille julafton           23/12 10.00-18.00
Julafton                  24/12 10.00-14.00
Juldagen              25/12 Stängt
Annandag jul         26/12 10.00-18.00
Nyårsafton             31/12 10.00-16.00

2019
Nyårsdagen             1/1 Stängt
Trettondagsafton       5/1 10.00-18.00
Trettondagen             6/1 10.00-18.00

 

P-HUSET: 00-24

RICE & SOUP – En mångfald av mat, människor och asiatiska smaker

I köket blandas doften av koriander, hoisin, soja, lime, kokos, cashewnötter, chili, röd curry och sötsur sås. Hos Hoang Than som driver Rice & Soup förenas det asiatiska köket med en meny som rymmer smaker från Kina, Thailand och Vietnam.

Rymlig och med vältilltagen uteservering i myllret mot St Johannesplan erbjuder samma meny och pris oavsett tid på dagen, något som var en självklarhet för Hoang Than när han öppnade restaurangen på Triangeln för snart tre år sedan.

— Riktigt bra och genuin asiatisk mat behöver inte vara dyr, men man måste ha bra råvaror, rätt smaksättare och duktiga kockar som kan de olika köken. För mig var det väldigt viktigt att skapa en restaurang som jag själv ville besöka.

Tillsammans med sin familj har Hoang många års erfarenhet inom restaurangbranschen. Och just kombinationen av råvaror och smaker är något han tänker på hela tiden.

– När jag själv reser i Asien så har jag alltid mat i huvudet. Vad äter de här? Hur serveras maten? Jag hittar inspiration som jag tar med hem till Rice & Soup varje gång.

– Buffén är helt klart det som lockar de allra flesta människor hit om och om igen, förutom den består menyn av en rad olika rätter.

Hoang visar heta kärl, wokar och kastruller med nudelsoppan Pho, kinesisk Cashew Chicken och Thailändska risnudlar Pad Thai.

– Det går trender i mat som i allt annat, vi märker tydligt att de asiatiska köken blivit allt mer populära i Sverige - man intresserar sig nu för skillnaderna mellan till exempel det vietnamesiska och det thailändska köket, säger Hoang samtidigt som halvmeter höga lågor flammar upp i wokpannan där den kinesiska ankan tillagas.

– Folk testar verkligen allt och lär sig upptäcka de olika kökens särart. Det thailändska köket har ofta lite starkare kryddor, i det kinesiska används mer olja och soja och i det vietnamesiska är det självklart att använda färska grönsaker och örter.

– Det är inte lätt för mig att välja en favoriträtt men själv äter jag ofta en klassisk vietnamesisk rispannkaka med vegetarisk fyllning, berättar Hoang som är lite extra stolt över att flera av Malmös vietnameser har blivit stamgäster på hans restaurang.

 

 

Tre asiatiska kök

Hoang Than på Rice & Soup erbjuder sina gäster att upptäcka flera asiatiska maträtter. Här är en lite guide till tre smakrika asiatiska kök.

Vietnamesiska köket
Aromer och smaker! En typisk vietnamesisk rätt är lätt och innehåller lite fett men desto mer färska grönsaker och örter som färsk koriander, mynta, små röda chili och syrliga limefrukter.

Kinesiska köket
Med lång historia och många provinser skiljer sig det kinesiska köket åt beroende på var i Kina man äter. Men gemensamt är tillagning med wokpanna och att en middag består av många olika rätter med kött, fisk, grönsaker, nudlar och ris.

Thailändska köket
Kött, fisk, grönsaker, skaldjur och ibland starka kryddsättningar. De många olika rätterna består ofta av både ångad, kokt, friterad och stekt mat.