Klockan & Smycket | Triangeln

Om cookies

triangeln.com använder sig av s k ”cookies” eller ”kakor”. Detta är små filer som lagras i din dators webläsare. Syftet med dessa är att göra besöket på triangeln.com enklare för dig. På triangeln.com har vi kakor som visar om du besökt sidan tidigare, samt för att få statistik på antalet besökare via Google Analytics. Inga personuppgifter lagras. ?Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill ha kakor eller om du inte vill ha kakor. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha kaka varje gång en kaka är på väg.

Mer information finns på www.pts.se.

Ansvarsfriskrivning/Disclaimer

  1. Triangelns Företagarförening och dess web-plats (här kallad triangeln.com) är mån om att all information som finns på denna web-sida är korrekt och seriös. Dock rör det sig i många fall om information från tredje part, varför triangeln.com inte kan lämna garantier för att all information på denna web-plats är korrekt.
  2. Respektive innehavare av de web-platser som har länkar på triangeln.com är ensamt ansvariga för dessa web-platsers innehåll. triangeln.com kan alltså inte göras ansvarig för eventuella felaktigheter i informationen på dessa web-platser.
  3. Informationen på triangeln.com kan ändras utan förvarning, för vilket triangeln.com inte kan hållas ansvarig.

Upphovsrättsskydd/Copyright

Allt material, såväl texter som bilder, som förekommer på triangeln.com är skyddade av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden och förutsätter tillstånd av samtliga berörda parter såsom triangeln.com, externa arrangörer, fotomodeller, fotografer, textförfattare m fl.

Butik

MÅN - FRE 10-20|LÖR - SÖN 10-18|ÖVRIGA ÖPPETTIDER

Nationaldagen           6/6 10.00-18.00
Midsommarafton     22/6 10.00-14.00
Midsommardagen 23/6 Stängt
Lille julafton           23/12 10.00-18.00
Julafton                  24/12 10.00-14.00
Juldagen              25/12 Stängt
Annandag jul         26/12 10.00-18.00
Nyårsafton             31/12 10.00-16.00

2019
Nyårsdagen             1/1 Stängt
Trettondagsafton       5/1 10.00-18.00
Trettondagen             6/1 10.00-18.00

 

P-HUSET: 00-24

Klockan & Smycket
– Funktion, flärd
och service

Det är tydligt att Klockan & Smycket inte är någon traditionell klockbutik med mörk träinredning och neddimmad belysning. Lokalen påminner närmast om ett ljust konstgalleri - belysningen är noga genomtänkt och alla speglar är välplacerade.

– Vi har den ljusaste lokalen på hela Triangeln. På vintern brukar vi känna att vår butik nästan ger oss och kunderna ljusterapi, säger Mikael Lexholm.

Mikael visar hur ljus och ljussättningar påverkar hur olika ett halsband kan se ut.

– Allt är gjort för att kunden ska kunna se hur smycken och klockor ser ut på armen eller runt halsen. Vi var lite nervösa för elräkningen, men modern belysning är energieffektiv och för oss var det även viktigt att påverka miljön så lite som möjligt.

Mikael som driver butiken har ett långt och genuint intresse av klockor och smycken, han bär idag en Tissot T-Compilation med schweiziskt automatiskt skelett-urverk. Själv har han ett tiotal klockor och byter efter kläder och tillfälle. Utbudet är stort för att fler och fler vågar testa olika stilar.

– Den första klockan som folk köper är oftast enkel, klassisk och silverfärgad för den passar till allt, efter den vågar folk ta ut svängarna lite mer.

– När jag hjälper en kund att hitta rätt smycke eller klocka från en ny kollektion händer något fantastiskt. Det påverkar hela personen, hållningen och självbilden och det blir tydligt när de ser sig själva i spegelbilden.

– För många är klockor och smycken vardagslyx och just därför har vi klockor i alla prisklasser, från några hundra till uppemot många tusen. Mikael lägger fram några av de senast inkomna uren från Tissot, Michael Kors, Hugo Boss samt nya smycken från Calvin Klein och Thomas Sabo.

Butiken säljer både klassiska och moderna smycken. Kopparblandat guld, rosé, är en trend som håller i sig både för smycken och klockor.

– Vi har till exempel smyckeskollektioner från Calvin Klein med guld, silver och rosé, som ger ett modernt uttryck på ett klassiskt smycke.

Intresset för klockor här i Sverige ökar, för tio år sedan hade svensken i snitt 1,3 klockor, idag är det inte ovanligt med fyra eller fem stycken. Italienaren snittar på 7 klockor men vi är på väg att komma ikapp skrattar Mikael.

Butikens verkstad utför service på alla märken av armbandsur, bordsur, golvur och väggur, samt erbjuder gravyr och reparation av smycken. Många kunder kommer även för öronhåltagning då butiken använder Blomdahls medicinska örhängen som är säkra och garanterat allergifria.

Klockor och smycken är perfekta accessoarer. En del män känner sig inte bekväma i smycken, då är klockan ett sätt att uttrycka sig och matcha sin person och klädsel, vare sig det är en stilren Tissot till kostymen på kvällen eller en sportig Diesel till sommarsemestern.

 

 

Här är Mikaels tre tips för dig innan inköpet!

Välj klocka utifrån hur, när och till vad du ska använda den! Alla våra klockor har bra kvalitet, men olika funktion, välj klocka efter tillfälle.  

Våga variera! Försök skapa en balans, variera mellan stort och litet och med eller utan stenar när du köper smycken.

Skapa något personligt! Vill du göra din klocka eller smycke till just din eller ge bort en alldeles särskild present? Satsa på gravyr!