Creperie Bretange

Om cookies

triangeln.com använder sig av s k ”cookies” eller ”kakor”. Detta är små filer som lagras i din dators webläsare. Syftet med dessa är att göra besöket på triangeln.com enklare för dig. På triangeln.com har vi kakor som visar om du besökt sidan tidigare, samt för att få statistik på antalet besökare via Google Analytics. Inga personuppgifter lagras. ?Du kan ställa in din webbläsare och bestämma om du vill ha kakor eller om du inte vill ha kakor. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha kaka varje gång en kaka är på väg.

Mer information finns på www.pts.se.

Ansvarsfriskrivning/Disclaimer

  1. Triangelns Företagarförening och dess web-plats (här kallad triangeln.com) är mån om att all information som finns på denna web-sida är korrekt och seriös. Dock rör det sig i många fall om information från tredje part, varför triangeln.com inte kan lämna garantier för att all information på denna web-plats är korrekt.
  2. Respektive innehavare av de web-platser som har länkar på triangeln.com är ensamt ansvariga för dessa web-platsers innehåll. triangeln.com kan alltså inte göras ansvarig för eventuella felaktigheter i informationen på dessa web-platser.
  3. Informationen på triangeln.com kan ändras utan förvarning, för vilket triangeln.com inte kan hållas ansvarig.

Upphovsrättsskydd/Copyright

Allt material, såväl texter som bilder, som förekommer på triangeln.com är skyddade av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden och förutsätter tillstånd av samtliga berörda parter såsom triangeln.com, externa arrangörer, fotomodeller, fotografer, textförfattare m fl.

Butik

MÅN - FRE 10-20|LÖR - SÖN 10-18|ÖVRIGA ÖPPETTIDER

Nationaldagen           6/6 10.00-18.00
Midsommarafton     22/6 10.00-14.00
Midsommardagen 23/6 Stängt
Lille julafton           23/12 10.00-18.00
Julafton                  24/12 10.00-14.00
Juldagen              25/12 Stängt
Annandag jul         26/12 10.00-18.00
Nyårsafton             31/12 10.00-16.00

2019
Nyårsdagen             1/1 Stängt
Trettondagsafton       5/1 10.00-18.00
Trettondagen             6/1 10.00-18.00

 

P-HUSET: 00-24

Genuin gästfrihet och goda galetter

– Vi har allt för den stora hungern till det söta suget. Det är härligt att se små barn sätta i sig våra söta crepes samtidigt som några äldre damer njuter av en galette vid bordet intill.

Med en atmosfär som andas fransk bistro och en känsla som både är genuin och gedigen driver Mojgan Sadeghi tillsammans med Nikolina Stavrevska Crêperie Bretagne – en av Triangelns äldsta mötesplatser.

 – Det finns inget jag tycker bättre om än att ha den här restaurangen. Jag stortrivs och den är mitt andra hem. Jag älskar att pynta och sköta om den och jag älskar att servera alla våra gäster när det är fullsatt. Våra gäster är som nära vänner, det är viktigt att höra vad de tycker och hur maten smakar - för det är i mötet med kunden som vi får nya idéer och hittar inspiration. berättar Mojgan Sadeghi och blickar ut över den välfyllda restaurangen.  

Även om Crêperiet är känt för sina gyllenbruna galetter och söta crêpes rymmer menyn också grillade smörgåsar, bakad potatis med lyxiga tillbehör och dessutom efterrätter.

Mojgan tillagar så mycket som möjligt i det egna köket med bra råvaror.

– Våra franska fruktpajer med rabarber, jordgubb, hallon, äpple eller björnbär bakar vi själva och serverar med mycket vaniljsås. Och väljer du en efterrätt så avnjut den med en stor kaffe eller en kraftigt espresso.

Crepes tillagas på en vanlig pannkakssmet men galetter är tillagade på bovetemjöl, vatten och olja och är både gluten- och laktosfria. De har en mängd olika smakrika fyllningar.

–Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Tillagning sker alltid vid beställning så du kan välja till och välja bort så får du din lunch eller fika precis som du vill ha den, berättar Mojgan entusiastiskt och visar på alla fyllningar man kan välja mellan.

 

 

 

Och kanske är det just valfriheten som lockar hit människor i alla åldrar och i olika konstellationer. Efter sexton år har Crêperie Bretagne många återkommande gäster.

Den långsiktiga planen för Mojgan och Nikolina var från början att öppna flera creperier på en rad olika platser i Malmö.

– Men här på Triangeln började vi och här är vi kvar! Vi känner oss hemma här, det är som en stor familj. Läget nära stationen, gågatan, busshållplatserna och med bra parkeringsmöjligheterna gör att många hittar hit.

 

MOJGANS TRE GODA TIPS

GALETTE MED CHAMPINJONSTUVNING, STEKT ÄGG, TOMAT OCH MOZZARELLA

BAKAD POTATIS MED RÄKOR

CRÊPES MED VARMA HALLON OCH GLASS